İNTERAKTİF TESTLER

1 ) Bir işin tamamını Ayşe 15 günde , Fatma 10 günde bitirebilmektedir. Buna göre işin tamamını birlikte kaç günde yaparlar?
A) 6              B) 5                   C) 4              D) 3


2 ) Aynı kapasitede çalışan 3 işçi bir işi 20 günde yapabiliyorsa 5 işçi aynı işi kaç günde yapabilir?
A) 10            B) 12                    C) 15         D) 18


3 ) Ahmet bir işin 2/3 ünü 4 günde, Doğan aynı işin 3/5 ini 9 günde bitirebilmektedir. Buna göre işin tamamını birlikte kaç günde yaparlar?
A) 10               B) 15/7                   C) 15         D) 30/7


4 ) Sena ile Ömer bir işi birlikte 12 günde bitirebiliyorlar. Sena aynı işi tek başına 36 günde yapabiliyor. Ömer aynı işi tek başına kaç günde yapar?
A) 14                B) 16                 C) 18              D) 24


5 ) Bir işi Zeynep tek başına 8 günde, Leyla ise 18 günde yapabiliyor. 4 gün birlikte çalıştıktan sonra Zeynep işten ayrılıyor. Buna göre Leyla geride kalan işi kaç günde bitirir?
A) 8                   B) 6                C) 5                       D) 4


6 ) Gaffur bir işi tek başına 12 günde , Burhan aynı işi tek başına 6 günde bitirebiliyor. İkisi birlikte işin tamamını kaç günde yaparlar?
A) 6                    B) 4                   C) 3                   D) 2


7 ) Üç işçi birlikte bir işi 4 günde bitiriyor. Birinci işçi bu işi tek başına 12 günde, ikinci işçi 18 günde bitirdiğine göre , üçüncü işçi kaç günde bitirir?
A) 9                     B) 10                  C) 12                D) 15


8 ) 30 işçi bir işin 2/3 ünü 10 günde bitiriyor. İşin geri kalan kısmının 3 günde bitebilmesi için bu işçilere (aynı kapasitede) kaç işçi eklenmelidir?
A) 5                      B) 10            C) 15                D) 20


9 ) Ayşe 2 çorabı 3 günde , Fikriye 3 çorabı 4 günde yapıyor. İkisi birlikte 51 çorabı kaç günde diker?
A) 24               B) 30                 C) 36               D) 42


10 ) Oğuz’un çalışma hızı Aykut’un çalışma hızının iki katıdır. İkisi birlikte bir işi 14 günde yapabiliyorsa Oğuz tek başına aynı işi kaç günde yapar?
A) 18              B) 21              C) 36                 D) 42


11 ) Ebru ile Esra birlikte bir işi 12 günde bitiriyorlar. Beraber 3 gün çalıştıktan sonra Ebru işi bırakıyor ve Esra 15 gün daha çalışarak işi bitiriyor. Buna göre Ebru işi tek başına kaç günde bitirir?
A) 48                 B) 36              C) 30              D) 24


12 ) Bir işin tamamını 18 günde bitirebilen bir işçi kapasitesini %20 arttırırsa aynı işi kaç günde bitirir?
A) 12                B) 14                C) 15              D) 21

13 ) ab ve ba iki basamaklı sayılardır. ab+ba = 132 olduğuna göre a+b kaçtır?
A) 11                 B) 12                C) 13             D) 14


14 ) Rakamları birbirinden farklı üç basamaklı en küçük doğal sayı ile üç basamaklı en büyük doğal sayının toplamı kaçtır?
A) 1089                 B) 1101          C) 1110          D) 1122


15 ) abc , bca ve cba üç basamaklı sayılardır. abc+ bca+ cba = 999 olduğuna göre abc nin en büyük değeri kaçtır?
A) 900                     B) 810             C) 711             D) 621


16 ) aa , ab , ba , bb iki basamaklı sayılardır. aa+ ab+ ba+ bb = 176 olduğuna göre ab sayısının en büyük değeri için a.b kaçtır?
A) 0                     B) 7               C) 8                   D) 12


17 ) ab ve ba iki basamaklı sayılardır. ab - ba = 72 olduğuna göre kaç farklı ab sayısı vardır?
A) 1                   B) 2                 C) 3                 D) 4


18 ) İki basamaklı bir sayının , rakamları toplamı rakamları farkının katı olduğuna göre , bu sayının rakamları toplamı kaçtır?
A) 5                   B) 6                 C) 7              D) 8


19 ) Üç basamaklı bir sayının birler ve yüzler basamağı yer değiştirdiğinde sayı 495 artıyor. Buna göre kaç farklı sayı yazılabilir ?
A) 4                B) 40              C) 5                  D) 50


20 ) İki basamaklı rakamları farklı en büyük negatif tamsayı ile iki basamaklı en büyük pozitif tamsayının toplamı kaçtır
A) 88               B) 89                C) 0              D) -88


1 : A
2 : B
3 : D
4 : C
5 : C
6 : B
7 : A
8 : D
9 : C
10 : B
11 : C
12 : C
13 : B
14 : B
15 : C
16 : B
17 : A
18 : B
19 : D
20 : B


 

 

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER