İNTERAKTİF TESTLER


1)  x+6 =13 ise   x=?                   
  a)13             b)8          c)7          d)6                 
 2)  x-3=2 ise   x=?
   a)3             b)5          c)-5        d)6       
 3)  3x+5=14 ise x=?
   a)-2           b)4           c)-3         d)3        
 4) 5x-6=19 ise x=?
   a)5           b)10          c)-5         d)0        
 5) 2x+5=5   ise   x=?
   a)2          b)5             c)-2         d)0      
 6) x+5=3   ise   x=? 
   a)2          b)-2           c)1           d)3      
 7) 5-x=3    ise    x=?
    a)2         b)-2          c)0           d)8        
 8) -9 - x=10     ise x=?
   a)1         b)19          c)0           d)-19     
 9) –5-2x=9     ise   x=?
   a)-2        b)-7          c)2            d)8       
 10) 2.(x-1)+x=4   ise x=?
   a)1          b)2          c)3            d)4       
 11) 3.(2x+1)-5=16 ise x=?
    a)3         b)5          c)7            d)4         
 12) 3.(2x-3)-2.(1-3x)=1 ise x=?
   a)-1         b)1          c)2           d)-2       
 13) 2x-5+3x=4+7x+13   ise x=?
   a)9          b)-5         c)13         d)-11    
 14) 5.(3-2x)=15 ise x=?
   a)0          b)1           c)2           d)3         
15) 2.(5x+3)+8=34 ise x=?
   a)-10       b)1          c)2           d)11      
 16)3 eksiğinin 7 katı 63 eden sayı kaçtır?
   a) 15       b) 14       c)13         d)12
 
 17) 5(x-2) = 3x-4 ise x=?
   a)-2          b)4           c)-7         d)3       
 18) 2x-1=107 ise x=?
   a)25         b)45         c)54        d)62   
19) 2x+3=0 denkleminin kökü
      3x+2a=3 denkleminin de kökü ise ‘a’ nedir?
   a) 15/4    b)15/8     c)3/2      d)-15/4 
20) 3x-(2-x)-4.(3-2x)=10 ise x=?
   a)1             b)-1        c)2          d)0              
CEVAPLAR
1-C        2-B      3D      4-A      5-D         6-B        
7-A        8-D     9-B    10-B     11-A       12-B
13-D      14-A   15-C 16-D     17-D      18-C         
19-A      20-C

 

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER