Tam Sayılarda Çarpma İşlemi

ANA SAYFAYA GİT

1 / 20
  1. Aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
    I. Aynı işaretli iki tam sayının çarpımı pozitif tam sayıdır.
    II. Zıt işaretli iki tam sayının çarpımı negatif tam sayıdır.
    III. Çarpma işlemine göre “+1” etkisiz elemandır.
    IV. Biri negatif, biri pozitif iki tam sayının çarpımı “0” dır.

    A) I, II
    B) I, II, IV
    C) I, III
    D) I, II, III
      SEÇ
  2. (-30) + (+12) . (-3) + (-5) . (+2) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -76
    B) -66
    C) -50
    D) -16
      SEÇ
  3. (–2) x (+3) x (–5) x (+4) x (–6) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) –720
    B) –120
    C) 120
    D) 720
      SEÇ
  4. (–8) + (+2) x (–5) + (–7) x (–4) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) –10
    B) 0
    C) +10
    D) 46
      SEÇ
  5. (–3) x [(–21) + (+17)] + (–2) x [(–2) x (–4) + (–7) x (+5)] işleminin sonucu nedir?
    A) 66
    B) 54
    C) 46
    D) 27
      SEÇ
  6. (–4) . A. (+5) . (–1) = –40 eşitliğinde A yerine hangi sayı gelmelidir?
    A) –2
    B) –1
    C) 1
    D) 2
      SEÇ
  7. (–1) x (–2) x (+3) x a = –60 ise a kaçtır?
    A) –10
    B) –6
    C) 6
    D) 10
      SEÇ
  8. a = –2, b = +3 ise 3a + 2b işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) –12
    B) 0
    C) +5
    D) 12
      SEÇ
  9. [(-2) x (-3) x (+4)] + [(-9) x (-1) x (+10)] işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 114
    B) 104
    C) 90
    D) 74
      SEÇ
  10. [(+2) x (-7) + (-3) x (+8)] x [(-3) x (4) + (-5) + (+17)] işleminin sonucu nedir?
    A) -48
    B) 0
    C) 48
    D) 104
      SEÇ
  11. (-1).l(-2).(+3) + (-7).(+2)l işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -20
    B) -8
    C) +8
    D) 20
      SEÇ
  12. a = -5, b = +2 için a.b + lal.lbl işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -20
    B) -10
    C) 0
    D) 20
      SEÇ
  13. İki basamaklı en büyük negatif tam sayı ile iki basamaklı en küçük pozitif tek sayının çarpımı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -110
    B) -100
    C) 100
    D) 110
      SEÇ
  14. Üç basamaklı bir sayının iki basamaklı bir sayı ile çarpımı en az kaç basamaklı bir sayıdır?
    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5
      SEÇ
  15. a = -2, b = +3, c = -5 ise (-4a) + (-5) . lal+lbl.lcl işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -3
    B) -8
    C) +3
    D) +13
      SEÇ
  16. a = -1, b = -2 için [(-a) + (b)] x [(a) + (-b)] işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -2
    B) -1
    C) 0
    D) 1
      SEÇ
  17. lml = 5, lnl = 4 ise m . n çarpımının alabileceği en küçük değer nedir?
    A) -40
    B) -20
    C) 20
    D) 40
      SEÇ
  18. a, b, c pozitif tam sayılar olmak üzere a.b = 12 ve b.c = 15 ise a + b + c toplamının en büyük değeri nedir?
    A) 12
    B) 16
    C) 20
    D) 28
      SEÇ
  19. (-2).(5 + a) = 22 ise a tam sayısının değeri kaçtır?
    A) -6
    B) -10
    C) -16
    D) -21
      SEÇ
  20. (-2) + (-3) + (-5) . (-2) = m ve (-1) . (-2) + (-1) . (+5) = n ise (-m).(-n) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -5
    B) -10
    C) -15
    D) +15
      SEÇ