İNTERAKTİF TESTLER

 

1)You …………………… to write a letter.

A)want           B)want to       
C)was            D)would

2) I can run _________________ a tiger.

A) as fast as        B) fastest   
C) faster           D)as fast

3)Winter is the________________ season of the year?

A) as cold as         B)colder       
C) coldest            D)cold

4)What do you prefer reading?

A)I prefer read book.             
B)I prefer to reading book. 
C)I prefer to read book.            
D)I prefer reading book. 

5)İstanbul is the ________ city in Turkey.

A)biggest          B)bigger   
C)as big as        D)big


6)This is the………suit I’ve ever bought.          

 A)cheap              B)more cheap      
C) most cheap          D)cheapest


7) This is the……….cheapest book .   
    
 A)more                  B)most                
C)the most                D) ----


8)I can’t buy that dress. I want ………………one.

A)cheaper        B)cheapest       
C)the cheapest    D)more cheap

9)This is …………………………… song I’ve ever heard.

A)bad                     B) worse       
C) the most worst             D) the worst

10) Today, Liz is _____woman in the world.
 A) happiest              B) the most happy      
C) the less happy           D) the happiest



11) You  ……………….  tidy your room.
               
A )had            B)  have to         
C) haven’t         D)  has to   

12)Aslı is as ............as Ayşe.
 
a) the same                           
b) beautiful               
c) different                           
d) beauty

13)Do you want to go to cinema?
 a)   No,I prefer going to theatre. 
 b)   Yes, I does.              
 c)    No, I didn't.  
 d)   Yes,They do.

 14)İstanbul is ............................... city in Turkey.
a) more crowded                                
b) the crowdest
c) the most crowded                          
d) the most crowdest

15)You .................... cook anything for me tonight because I will be late. I can get a sandwich or something later.
A)have to                     B) must       
C)doesn’t have to               D) don’t have to

16)A: What’s ................ animal in the world?
B: On land or in the sea?
A) as big as                   B) the biggest       
C)   bigger                   D) too big

17)The lesson today wasn’t .......................... the one we had last week.
A) as interesting as                             
B) more interesting
C) the most interesting                       
D) so interesting

18)....................... people are unemployed in our country because there aren’t enough jobs.
          
A) A little                        B) A lot of          
C) A few                          D) Much

19) I …………………………. in İstanbul,my sister……………………….in Ankara
A)live/lives   
B)lives/live       
C)live/living       
D)do/live

20)I’II buy……………………..bread.

A)any              B) a few            
C) some             D)how many



CEVAP ANAHTARI
01    B    11    B       
02    A    12    B       
03    C    13    A       
04    D    14    C       
05    A    15    D       
06    D    16    B       
07    D    17    A       
08    A    18    B       
09    D    19    A       
10    D    20    C       




İLKÖĞRETİM TEST

www.testimiz.com

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

 DEĞERLENDİR

Hazırlayan: Hamit BİÇER