SİTENE EKLE
 
İNTERAKTİF TESTLER


 

  1. 
A)
B)
C)
D)   
1. A= {a, b, c, d} ise, aşağıdakilerden hangisi A kümesinin alt kümesi olamaz?
A) A= {a, b, e}
B) B= {a, b, c, d}
C) C= {b, d}
D) D= { }
2.
A)
B)
C)
D)
2. Aşağıdakilerden hangisi A={ 1, 3, 5, 7} kümesinin alt kümelerinden biri değildir?
A) A={1 ,3, 5}
B) B={3, 7}
C) C={ }
D) D={5, 7, 9}
3.
A)
B)
C)
D)
3. A= {a, b, c, d, e} kümesinin öz alt küme sayısı kaçtır?
A) 16
B) 31
C) 64
D) 127
4.
A)
B)
C)
D)
4. N= { A, B} ise, N kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
5.
A)
B)
C)
D)
5. Aşağıdakilerden hangisi bir kümenin alt küme sayısı olamaz?
A) 128
B) 100
C) 64
D) 32
6.
A)
B)
C)
D)
6. 3 elemanlı bir kümenin 2 elemanlı kaç alt kümesi vardır?
A) 3
B) 5
C) 6
D) 8
7.
A)
B)
C)
D)
7. A = {a, b, c} kümesinin alt kümelerinin kaç tanesinde b elemanı vardır?
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
8.
A)
B)
C)
D)
8. 5 elemanlı bir kümenin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 25
B) 27
C) 30
D) 32
9.
A)
B)
C)
D)
9. K kümesi, L kümesinin alt kümesi ve L= {Rakamlar} ise, K kümesi aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) (8, 13, 18)
B) (7, 9, 10)
C) (5, 9, 7)
D) (15, 16, 17)
10.
A)
B)
C)
D)
10. A) = 5 ise, A kümesinin alt küme sayısı kaçtır?
A) 16
B) 32
C) 10
D) 25
11.
A)
B)
C)
D)
11. B= { 0, 2} ise, aşağıdakilerden hangisi B kümesinin alt kümesi olamaz?
A) { }
B) { 0 }
C) {2}
D) {0, 1}
12.
A)
B)
C)
D)
12. Alt küme sayısı 32 olan A kümesinin elaman sayısı kaçtır?
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
13.
A)
B)
C)
D)
13. A= {1, 2, 3} kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 9
B) 8
C) 7
D) 6
14.
A)
B)
C)
D)
14. B= {1, 2, 3} ise, aşağıdakilerden hangisi B kümesinin bir alt kümesi olamaz?
A) {1, 2}
B) {1, 3}
C) {2, 4}
D) {1, 2, 3}
15.
A)
B)
C)
D)
15. Aşağıdakilerden hangisi A={ a, b, c, d, e}’nin üç elemanlı bir alt kümesidir?
A) {a, d, e}
B) {a, e, f}
C) {b, d, g}
D) { c, d, k}
16.
A)
B)
C)
D)
16. A= {2, 3, 4} kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 3
B) 5
C) 7
D) 8
17.
A)
B)
C)
D)
17. A= { A, B, 7, 3, } kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 32
B) 16
C) 8
D) 4
18.
A)
B)
C)
D)
18. {a, b, c} kümesinin iki elemanlı alt kümelerinin sayısı kaçtır?
A) 6
B) 5
C) 4
D) 3
19.
A)
B)
C)
D)
19. N= {1, 3, 5, 7}, M= {2, 3, 4, 5, 6, 7, 8} dir. N nM kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 16
B) 8
C) 6
D) 3
20.
A)
B)
C)
D)
20. D= {1, 2, 3, m, 5} ise, aşağıdaki kümelerden hangisi D kümesinin alt kümesi değildir?
A) {1, 2, m, 5}
B) {2, 3, 4}
C) {5, m}
D) {2, 3, 5, m}
21.
A)
B)
C)
D)
21. K= {a, b, c} kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 3
B) 6
C) 8
D) 9
22.
A)
B)
C)
D)
22. A= {2, 7, 3, 5} kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 32
B) 16
C) 8
D) 4
23.
A)
B)
C)
D)
23. 64 tane alt kümesi olan küme kaç elemanlıdır?
A) 5
B) 7
C) 6
D) 4
24.
A)
B)
C)
D)
24. s (A) = 7 ve s( B) = 5 tir. A nB nin alt kümeleri sayısı 16 olduğuna göre, A kümesinin B de olmayan elemanları kaç tanedir?
A) 1
B)2
C)3
D)4
25.
A)
B)
C)
D)
25. M = { a,b,c,d } ve N= { a,d,e } kümeleri veriliyor. ( MUN ) kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 32
B) 30
C) 28
D)32
  HAZIRLAYAN:Ercan YEŞİLYURT



CEVAP ANAHTARI:Sıla Çağan
1-A
2- D
3- B
4-C
5-B
6-A
7-C
8-D
9-C
10-B
11-D
12-D
13-B
14-C
15-A
16-D
17-B
18-D
19-B
20-B
21-C
22-B
23-C
24-B
25-D

 
......