SİTENE EKLE
 
İNTERAKTİF TESTLER


 

  1. 
A)
B)
C)
D)   
1. 120 ile 150’nin ekok’u kaçtır?
A) 1560
B) 1540
C) 1520
D) 600
2.
A)
B)
C)
D)
2. İki doğal sayının ekok’u 60, ebob’u 360 ise bu sayıların çarpımı kaçtır?
A)360
B)270
C) 180
D) 90
3.
A)
B)
C)
D)
3. 48 ve A sayısının ekoku 144, ebob’u 6’dır. A sayısı kaçtır?
A) 24
B) 22
C) 18
D) 16
4.
A)
B)
C)
D)
4. 12 ve 16 sayısının ekok’u kaçtır?
A) 48
B) 24
C) 12
D) 10
5.
A)
B)
C)
D)
5. 28, 36 ve 63 sayılarının ebob’u kaçtır?
A) 3
B) 2
C) 1
D) 0
6.
A)
B)
C)
D)
6. OBEB’i 4, OKEK’i 48 olan sayıların çarpımı kaç eder?
A) 192
B) 54
C) 52
D) 44
7.
A)
B)
C)
D)
7. Aşağıdakilerden hangisi 8 ile 12’nin ortak katlarının kümesidir?
A) {16,32,64....}
B) {8,12,16.......}
C) {24,48,72.....}
D) {4}
8.
A)
B)
C)
D)
8. 4 ve 5’in en küçük ortak katı kaçtır?
A) 60
B) 40
C) 20
D) 10
9.
A)
B)
C)
D)
9. 36 ve 108 sayılarının ebob’u kaçtır?
A) 9
B) 12
C) 18
D) 36
10.
A)
B)
C)
D)
10. 20 ve 40 doğal sayılarının ebob’u kaçtır?
A) 5
B) 8
C) 10
D) 20
11.
A)
B)
C)
D)
11. İki doğal sayının EKOK’u 72, EBOB’u 3’tür. Sayılardan biri 24 olduğuna göre diğer sayı kaçtır?
A) 12
B) 7
C) 9
D) 8
12.
A)
B)
C)
D)
12. Aralarında asal iki sayının e.b.o.b’u ile e.k.o.k’unun toplamı 64’tür. Sayılardan biri 9 ise diğeri kaçtır?
A) 18
B) 9
C) 7
D) 1
13.
A)
B)
C)
D)
13. İki doğal sayının e.k.o.k’u 90, e.b.o.b’u 9’dur. Sayılardan biri 18 olduğuna göre, diğer sayı kaçtır?
A) 5
B) 10
C) 45
D) 54
14.
A)
B)
C)
D)
14. Bir bahçedeki ağaçlar 2 şer 3 ve 5 şer sayıldığında her defasında 1 ağaç artıyor, bahçede en az ağaç vardır?
A) 30
B) 31
C) 38
D) 45
15.
A)
B)
C)
D)
15. 15- ile 24 sayılarının (O.K.E.K.) ile (O.B.E. B) nın çarpımı nedir?
A) 180
B) 252
C) 360
D) 420
16.
A)
B)
C)
D)
16. [8-3.2+6:2]-4 işleminin sonucu için aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?
A) En küçük asal sayıya eşittir.
B) 9’a tam bölünür.
C) 8 ile E.B.O.B’u 1’dir.
D) 4 ile E.K.O.K’u 16’dır.
17.
A)
B)
C)
D)
17. 54 ve 72 sayılarının e.b.o.b’u aşağıdakilerden hangisidir?
A) 6
B) 9
C) 12
D) 18
18.
A)
B)
C)
D)
18. E.b.o.b u ve E.k.o.k u olan iki sayıdan biri ise, diğeri kaçtır?
A) 18 B ) 9
C) 6
D) 3
19.
A)
B)
C)
D)
19. 18 ve 40 sayılarının e.b.o.b u aşağıdakilerden hangisidir?
A) 12
B) 4
C) 2
D) 1
20.
A)
B)
C)
D)
20. İki sayının e.b.o.b.u 5 ve e.k.o.k.u 495 ise, bu iki sayının çarpımı aşağıdakilerden hangisidir?
A)2500
B) 2475
C) 2375
D) 2100
21.
A)
B)
C)
D)
21. İki doğal sayının çarpımı 480 ve e.k.o.k.u 120 ise, e.b.o.b.u kaç olur?
A) 6
B) 5
C) 4
D) 3
22.
A)
B)
C)
D)
22. Aşağıdakilerden hangisi 12 ile 35 sayılarının E.B.O.B’ u ile EKOK’ u arasındaki farktır?
A) 421
B) 420
C) 419
D) 0
23.
A)
B)
C)
D)
23. a ve b bir basamaklı asal sayılardır.OBEB (a,b)+ OKEK (a,b) = 36 ise a . b çarpımının değeri kaçtır?
A) 35
B) 21
C) 15
D) 10
24.
A)
B)
C)
D)
24. ebob = 9, ekok = 54 olan iki sayıdan biri 27 ise diğeri kaçtır?
A) 3
B) 6
C) 9
D) 18
25.
A)
B)
C)
D)
25. 3’e ve 7’ye bölündüğünde 1 kalanını veren iki basamaklı en büyük doğal sayı hangisidir?
A) 12
B) 64
C) 85
D) 88


HAZIRLAYAN:ErcanYEŞİLYURT



CEVAP ANAHTARI
1. D
2. A
3. C
4. A
5. C
6. A
7. C
8. C
9. D
10. D
11. C
12. C
13. C
14. B
15. C
16. C
17. D
18. A
19. C
20. B
21. C
22. C
23. A
24. D
25. C

 

 

 
   
......