İNTERAKTİF TESTLER


 1. Hasta olan bir kişi hangi kurumla etkileşimde bulunur?

A) Eğitim
B) Sağlık
C) Emniyet
D) Kültür

2. Çocuklar, okul dışında hangi faaliyetlerde bulunamazlar?

A) Tiyatroya gider
B) Kahve haneye gider
C) Kütüphaneye gider
D) Spor kulüplerine gider

3. Kitap okumayı çok ama çok seven bir öğrenci aşağıdaki kulüplerden hangisine üye olmak ister?

A) Kitapçılık kolu
B) gezi ve inceleme kulübü
C) kütüphanecilik kulübü
D) Kitap okumayı sevenler kolu

4. Aşağıdakilerden hangisi öğrenci kulüplerinin faydalarından biri değildir?

A) Hayata hazırlar
B) Beceri geliştirir
C) Problemlere duyarlı hale getirir
D) Maddi destek sağlar

5. İnsanların birtakım ihtiyaçlarını gidermek için bir araya gelmelerine …………. denir.

A) kokteyl
B) Grup
C) Küme
D) Takım

6. Aşağıdakilerden hangisi öğrencilerin okul dışında katılabileceği faaliyetlerdendir?

A) Oyun gurupları
B) Okul kulüpleri
C) Çalışma gurupları
D) Çevreyi güzelleştirme faaliyetleri

7. Olağanüstü durumlarda (savaş, deprem, sel) halkın can ve mal kaybını en aza indirmek için kurulmuş kurum aşağıdakilerden hangisidir?

A) Tema
B) Yeşilay
C) Sivil savunma teşkilatı
D) Milli Eğitim Bakanlığı

8. Aşağıdakilerden hangisi seçimle iş başına gelir?

A) Kaymakam
B) Vali
C) Öğretmen
D) Belediye başkanı

9. Aşağıdakilerden hangisi, okuldaki öğrenci kulüplerinin bize kazandırdıklarından değildir?

A) Eğlenerek gelişmesi
B) İp atlaması
C) Spor yapması
D) yeni insanlar tanıması

10. İnsanların süreklilik gösteren ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturdukları kalıcı gurup tanımı hangisidir?

A) Grup
B) Sosyal örgüt
C) Sosyal etkileşim
D) Kurum


11. Hangisi çevremizdeki resmi kurumlardan değildir?

A) belediye
B) akut
C) emniyet müdürlüğü
D) adliye

12. Aynı amaç için bir araya gelmiş insanlara ne ad verilir?

A) etkileşim
B) etkinlik
C) grup
D) maç

13. Aşağıdakilerden hangisi insanlar arasındaki ortak duyguya örnaktır?

A) Uyumak
B) Koşmak
C) Sevinç
D) Düşmek

14. Hangisi insanların farklı yönlerinden biridir

A) Beslenme
B) Yetenek
C) Giyinme
D) Barınma

15. Bir milletin egemenliği altında bulunan ve üzerinde yaşadığı toprak parçasına ne ad verilir?

A) Hürriyet
B) Bağımsızlık
C) Ülke
D) Bayrak

16. Milli bayramların belirlenmesinde aşağıdakilerden hangisi etkilidir?

A) Tarihte yaşanmış önem li olaylar
B) Halkın belirlemsi
C) Dini inanançlar
D) Ahlâk kuralları

17. Hangisi diğer ülkelerde yaşayan çocukların ortak yaşantılarından biri olamaz?

A) Okula gitmek
B) Oyun oynamak
C) Spor yapmak
D) Aynı dili konuşmak

18. Aynı değerler ve ülkü birliğine sahip aynı geçmişi paylaşan insan topluluklarına ne ad verilir?

A) aşiret
B) takım
C) millet
D) ahali

19. Toplumların geçmişte yaşadıkları önemli bir olayı kutladığı özel günlere ne ad verilir?

A) milli bayramlar
B) dini bayramlar
C) güzel günler
D) hepsi

20. Olimpiyatlar kaç yılda bir düzenlenir?

A) 3
B) 4
C) 5
D) 6


CEVAPLAR 1B 2B 3C 4D 5B 6D 7C 8D 9B 10D 11B 12D 13C 14B 15C 16A 17D 18C 19A 20B

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER