İNTERAKTİF TESTLER


 1. Aşağıdakilerden hangisi doğal unsurdur?

A) banka
B) ağaç
C) bina
D) araba

2. Evden çıktığında önce batıya sonra kuzeye dönerek okuluna ulaşan Ali,okul çıkışında geldiği yoldan dönmek istiyor.Ali hangi yönlere sırasıyla dönerek evine ulaşır?

A) Önce güney sonra doğu
B) Önce kuzey sonra batı
C) Önce batı sonra yine batı
D) Sadece güney

3. Açık denizlerde yönümü en kolay nasıl bulurum?

A) Ağaç yosunlarına bakarak
B) Pusula ile
C) Kutup yıldızına bakarak
D) Teleskopla

4. Aşağıdakilerden hangisi krokinin özelliklerinden değildir?

A) Kuş bakışı çizilmesi.
B) Kabataslak olması
C) Planlı ve ölçekli olması.
D) Küçültülerek çizilmesi.

5. Yurdumuzda heyelanların en çok görüldüğü mevsim aşağıdakilerden hangisidir?

A) ilkbahar
B) yaz
C) sonbahar
D) kış

6. Aşağıdaki yöntemlerden hangisiyle yönümüzü bulamayız?

A) pusula kullanarak
B) kutup yıldızına bakarak
C) evlerin kapı ve pencerelerine bakarak
D) güneşin doğuş ve batış yerine bakarak

7. Yüzümüzü güneşin doğduğu tarafa dönüp ellerimizi yanlara doğru açtığımızda sağ kolumuz aşağıdaki yönlerden hangisini gösterir?

A) kuzeyi
B) güneyi
C) batıyı
D) doğuyu

8. Ülkemize en çok zarar veren doğal afet türü hangisidir?

A) deprem
B) heyelan
C) sel
D) çığ

9. İnsanların zihinsel olarak ürettikleri fikirlere ne ad verilir?

A) hoşgörü
B) düşünce
C) kimlik
D) duygu

10. Farklılıklara ve düşüncelere saygı duymak ne anlama gelir?

A) hoşgörü
B) düşünce
C) duygu
D) fark


11. Aşağıdakilerden hangisi ara yöndür?

A) güney
B) kuzey
C) kuzeybatı
D) batı

2. Hangisi herhangi bir nesnenin veya kimsenin bulunduğu konuma denir?

A) yön
B) yer
C) çevre
D) ana yön

13. Gerçek nesnelerin yerine kullanılan şekil ve resimlere ne ad verilir?

A) kroki
B) sembol
C) yer
D) harita

14. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin komşu olduğu ülkelerden değildir?

A) Gürcistan
B) İran
C) Suriye
D) İtalya

15. ‘Hoşgörülülükte deniz gibi ol’ sözü kime aittir?

A) Atatürk
B) Mimar Sinan
C) Evliya Çelebi
D) Mevlana

16. İcat ediliş zamanlarını düşündüğümüzde hangi sıralama doğru olur?

A) at arabası-tekerlek –otomobil
B) otomobil-tekerlek-at arabası
C) tekerlek-otomobil-at arabası
D) tekerlek-at arabası –otomobil

17. Aşağıdaki bilgilerden hangisi nüfus cüzdanımızda yer almaz?

A) adımız
B) doğum yerimiz
C) doğum tarihimiz
D) annemizin kızlık soyadı

18. Aşağıdakilerden hangisinde Atatürk’ün doğum yeri ve doğum tarihi birlikte verilmiştir?

A) Selanik–1881
B) Ankara–1881
C) İstanbul–1938
D) Selanik–1938

19. Aşağıdakilerden hangisi kişileri diğer insanlardan kesinlikle farklı kılar?

A) ad
B) doğum tarihi
C) kan grubu
D) parmak izi

20. Aşağıdakilerden hangisi nüfus cüzdanında bulunmaz?

A) adınız
B) babanızın adı
C) yetenekleriniz
D) doğum yeriniz

 

CEVAPLAR 1B 2A 3B 4D 5A 6C 7B 8A 9B 10A 11C 12A 13B 14D 15D 16D 17D 18A 19D 20C

 

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER