1. Bir çiftlikte bulunan 25 ördek ve 32 tavşanın toplam ayak sayısı kaçtır?

A) 178
B) 188
C) 190
D) 200

2. ayşe 10 yaşındadır.annesi ayşe'nin yaşının 2 katından 10 fazladır. annesi kaç yaşındadır?

A) 20
B) 30
C) 40
D) 50

3. Günde 2 litre süt kullanan bir aile sütün litresini 50 kuruştan alıyor. Bu ailenin 4 haftalık süt parasını bulunuz.

A) 2
B) 56
C) 28
D) 14

4. Yiğit, sepetteki elmaların 3/7ünü annesine, 2/7 sini de arkadaşına veriyor. Geriye 18 tane elma kaldığına göre, sepette kaç tane elma vardı?

A) 56
B) 63
C) 69
D) 72

5. Hangi sayının 2 katının2 eksiği 28 eder?

A) 60
B) 24
C) 15
D) 30

6. Hangi sayının yarısından 5 çıkarılırsa 12 olur?

A) 25
B) 28
C) 34
D) 36

7. hangi sayının 25 fazlasının yarısı 50 eder?

A) 25
B) 50
C) 65
D) 75

8. 4ardışık sayının tek toplamı 296 dır. Küçük saytıyı bulunuz.

A) 75
B) 77
C) 69
D) 71

9. 3,841 ; 3,82 ; 3,8 ; 3,851 ; 3,099 ; 3,9 verilen sayılardan kaç tanesi 3,84 ten büyüktür?

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

10. Sınıfımızda sınıf başkanlığına iki kişi aday oldu.Herkes seçime katılıp oy kullandı.Emre 14 oy farkla başkan seçildi.Berk ise 15 oy alarak seçimi kaybetti.Herkes bir oy verdiğine göre sınıfımızın mevcudu kaçtır?

A) 29
B) 43
C) 28
D) 30


11. 9 tane çikolata ve 6 tane sakız için 840 000 TL ödenmiştir.3 tane çikolata ve 2 tane sakız için kaç lira ödenir

A) 560000
B) 420000
C) 360000
D) 280000

12. Demet 10, Serkan 12 yaşındadır. 4 yıl sonra ikisinin yaşları toplamı kaç olur?

A) 26
B) 28
C) 30
D) 24

13. ç çeyrek ekmek ile bir yarım ekmeğin toplamı ne kadar ekmek yapar

A) 1tam1çeyrek
B) 1tam1yarım
C) 2tam
D) 2tam1çeyrek

14. Bir çuvalda 46 kg mısır vardır. Pazara 3 çuval mısır götüren çiftçi mısırların 106 kg'ını sattı. Geriye kalan mısırlar kaç kilogramdır?

A) 32
B) 34
C) 42
D) 36

15. 903 009 sayısının çözümlenmiş şekli aşağıdakilerden hangisidir?

A) (9x100 000)+(3x1000)+(9x1)
B) 9x100 000)+(3x100)+(9x10)
C) (9x10 000)+(3x1000)+(9x1)
D) (9x10 000)+(3x100)+(9x10)

16. 99 101 sayısına hangi sayı eklenirse altı basamaklı en küçük doğal sayı elde edilir?

A) 999
B) 989
C) 909
D) 899

17. 10- Dört kişilik bir ailenin yaşları toplamı 149'dur. Kaç yıl önce dört kişinin yaşları toplamı 117 idi?

A) 7
B) 6
C) 8
D) 5

18. Aşağıda okunuşları verilen sayılardan en küçüğü hangisidir?

A) yedi yüz otuz bir bin üç yüz
B) yedi yüz otuz bir bin otuz
C) yedi yüz otuz bin on üç
D) yedi yüz otuz bin yüz üç

19. Biri diğerinin 4 katı olan iki sayıdan büyüğü, küçüğünden 48 fazladır. Büyük sayı kaçtır?

A) 16
B) 24
C) 48
D) 64

20. 11- 90 kg un her biri 300 gram olan paketlere konuluyor. Kaç adet 300 gramlık paket yapılmış olur?

A) 27
B) 30
C) 300
D) 3000

2.ARA REKLAM 468x60



CEVAPLAR 1D 2B 3D 4B 5C 6C 7D 8D 9C 10D 11D 12C 13A 14A 15A 16D 17C 18D 19D 20C

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER