İNTERAKTİF TESTLER


1. Aşağıdakilerden hangisi diğer insanlarla benzer özelliklerimize bir örnektir?

A) Giyinme ihtiyacı
B) Kitap okuma alışkanlığı
C) Zevkler
D) Kabiliyetler

2. Aşağıdakilerin hangisi doğrudur?

A) Arkadaşlarım mutlaka benimle aynı düşünceye sahip olmalı.
B) Herkes futbol oynamaktan hoşlanır.
C) Bir olayda iki insan farklı duygu yaşayabilir,
D) Bütün öğrenciler aynı zevke sahiptir.

3. )Hangisi insanın temel ihtiyaçlarından biri değildir?

A) beslenmek
B) oyun oynamak
C) barınmak
D) giyinmek

4. Gel gel .Ne olursan yine gel! diyen düşünürümüz kimdir?

A) Yunus Emre
B) Evliya Çelebi
C) Mevlana
D) Pir Sultan Aptal

5. Aşağıdakilerden hangisi bireysel farklılık değildir?

A) Gözlüklü olmak
B) Uzun saçlı olmak
C) Konuşmak.
D) Mavi gözlü olmak.

6. İnsanların birbirinden farklı olmaları ne gibi bir özelliğin oluşmasına neden oluyor?

A) toplumsal zenginlik
B) bireysel zenginlik
C) kişisel zenginlik
D) aile zenginliği

7. Aşağıdakilerden hangisi kimlik belgesinde mutlaka olmalıdır?

A) Boy
B) Kilo
C) Doğum yeri
D) Okul adı

8. Hangisi bireysel bir farklılık değildir?

A) Gözlüklü olmak.
B) Uzun boylu olmak.
C) Çekik gözlü olmak
D) Bir aileye sahip olmak

9. insanlar hangi yönleri ile birbirlerine benzerler?

A) Cinsiyet
B) Zevkler
C) Beslenme
D) Yetenekler

10. Aşağıdakilerden hangisi kişini görünüş özellikleri arasında yer almaz?

A) Kilo
B) Boy
C) Sinirlilik
D) Göz rengi

 

11. Bize kimliğimiz sorulduğunda aşağıdaki cevaplardan hangisi verilmez?

A) soyadımız
B) amca sayımız
C) yaşımız
D) işimiz

12. 1.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir duygunun ifade edilmesi vardır?

A) Yolda arkadaşımı gördüm.
B) Eve geldiğimde yemek yedim.
C) Bugün çok mutluyum.
D) Karşımızdakinin fikirlerini dinlemeliyiz.

13. Aşağıdakilerden hangisi okulda bulunan bireylerde görülmesi gereken özelliklerden değildir?

A) sevgi
B) saygı
C) kurallara uyma
D) sorumsuzluk

14. Aşağıdakilerden hangisi bireyin kimlik belgesinde bulunmaz?

A) adı
B) soyadı
C) doğum tarihi
D) tuttuğu takım

15. Aşağıdakilerden hangisi aile bireyleri arasında yer almaz?

A) anne
B) baba
C) kardeş
D) komşu

16. "İnsanların benzer ve farklı yönleri vardır" Aşağıdakilerden hangisi insanların benzer yönlerinden birisidir?

A) cinsiyet
B) yetenekler
C) barınma ihtiyacı
D) zevkler

17. Harun'un hangi özelliği diğerlerinden farklıdır?

A) sinirli olması
B) dürüst olması
C) uzun boylu olması
D) bazen uyurken rüya görmesi

18.Derece yapmayı hedeflediği bir yarışmada dereceye giremeyen bir öğrenci hangi duyguyu yaşar?

A) Sevinç
B) Öfke
C) Hayal kırıklığı
D) Heyecan

19. Hayvanlardan, bitkilerden hoşlanan bir çocuğun aşağıdaki davranışlardan hangisini yapması yanlış olur?

A) Çiçekleri koruması
B) kuşlara yem vermesi
C) ağaç filizlerini koparması
D) ağaç dikmesi

20. Aşağıdakilerden hangisi sosyal ihtiyaçlarımızdandır?

A) yemek yemek
B) su içmek
C) sinemaya gitmek
D) ayakkabı almak

 

CEVAPLAR 1A 2C 3B 4C 5C 6D 7C 8D 9C 10C 11B 12C 13D 14D 15D 16C 17C 18C 19C 20D

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER