İNTERAKTİF TESTLER


 1. Aşağıdakilerden hangisi vücudumuzun bölümlerinden değildir?
A) Omurga         
B) Gövde    
C) Kafatası         
D) Boyun

2. Vücudumuzda bulunan kas, kemik ve eklemlerin oluşturduğu sisteme ne ad verilir?
A) Solunum sistemi       
B) Sindirim sistemi    
C) Hareket sistemi         
D) Dolaşım sistemi

3.  I. Vücudun dik durmasını sağlar.
    II. Kasılıp gevşeyerek hareketi sağlar.
   III. İç organları korur.
   IV. Vücudun genel şeklini verir.
İskeletin görevleriyle ilgili yukarıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur?
A) I – II – III – IV       
B) I – III – IV                       
C) I – II – IV             
D) I – II – III

4. Aşağıdakilerden hangisi vücudumuzda bulunan kemik çeşitlerinden biridir?
A) ince kemikler    
B) uzun kemikler                   
C) orta kemikler    
D) düz kemikler

5. Aşağıdakilerden hangisi vücudumuzdaki  yassı  kemiğe örnek olarak verilebilir?
A)kafatası kemikleri 
B)el kemikleri                       
C) ayak kemikleri     
D) omur kemikleri

6. ” Kemiklerin birbirine bağlandığı yere ........................ denir. “ Yandaki tümcedeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerin hangisiyle tamamlarsak tanım doğru yapılmış olur?
A) iskelet          
B) kas 

C) eklem           
D) kemik

7. Aşağıdaki kemikleri şekillerine göre gruplandırdığımızda  hangisi bu grupta yer almaz?
A) parmak kemikleri  
B) bilek kemikleri 
C) omurlar          
D) göğüs kemiği        

8.  “.............. yapım sayesinde kasılıp gevşerim. İskeletle birlikte vücudumuzu .......................... ettiririm. “
Yukarıdaki boşlukları, aşağıdaki seçeneklerin hangisiyle tamamlayabiliriz?
A) Kemikli – hareket    
B) Lifli – hareket 
C) Etli – oynar             
D) Sert - rahat

9.  Aşağıdakilerden hangisi soluk alıp – vermede görevli yapı ve organlar arasında yer almaz?
A) yutak               
B) soluk borusu  
C) gırtlak              
D) karaciğer   

10. Solunum sistemiyle ilgili  bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Burun, havanın ısıtılmasını, nemlendirilmesini ve temizlenmesini sağlar.
B) Akciğerlerin üst kısmına gırtlak denir.
C) Akciğer oksijen alıp kanı temizleyen organdır.
D) Soluk alma sırasında akciğer hava ile dolar.


11. Aşağıdakilerden hangisi dolaşım sistemi içinde görev alan organ ve yapılar içerisinde yer almaz?
A) mide           
B) kalp    
C) kan             
D) damarlar

12.Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Egzersiz yapınca kalp daha hızlı atar.
B) Damarlar kanın vücutta dolaştığı kanallardır.
C) Kalp hızlı atınca soluk alıp verme yavaşlar.
D) Korku, sevinç gibi duygularda nabız artar.

13. Dolaşım sistemi aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirmez?
A) Besinleri bağırsaklara ulaştırmak       
B) Karbondioksiti hücrelerden uzaklaştırmak
C)Artık maddeleri hücrelerden uzaklaştırmak     
D) Oksijeni hücrelere taşımak

14. “Boşlukta yer kaplayan, hacmi ve kütlesi olan bütün varlıklara .................. denir.” Tümcesini aşağıdaki sözcüklerin hangisiyle tamamlayabiliriz?
A) madde                  
B) saydam                 
C) opak                     
D) berk

15. Aşağıdakilerden hangisi maddenin hissedilebilir özelliklerinden biridir?
A) kütle                  
B) hacim                    
C) erime noktası     
D) sertlik ve yumuşaklık

16. Işığı geçiren maddelere ne ad verilir?
A) opak              
B) saydam       
C) cisim              
D) alet

17. Aşağıdakilerden hangisi hem madde, hem cisim hem de eşya grubundadır?
A) masa             
B) tornavida        
C) un                 
D) altın

18. Gaz maddelerle ilgili  aşağıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur?
I. Akıcıdırlar
II. Belirli bir şekilleri vardır.
III. Kütleleri vardır.
IV. Sıkıştırılamazlar.
A) Yalnız I                
B) I – II                     
C) I – III                   
D) I – II – III – IV

19. Mıknatıs aşağıdaki maddelerden hangisini çeker?
A) altın                      
B) demir                    
C) gümüş                   
D) bakır

20. Aşağıdakilerden hangisi maddenin hâl değiştirmesine örnek değildir?
A)  Suyun buz haline gelmesi                       
B) Buharın su haline gelmesi
C) Şekerin suda çözünmesi                          
D) Bakırın erimesi


1-D 2-C 3-C 4-B 5-A 6-C 7-D 8-B 9-D 10-B
11-A 12-C 13-A 14-A 15-D 16-B 17-A 18-C 19-B 20-C

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10. A) B) C) D)
11. A) B) C) D)
12. A) B) C) D)
13. A) B) C) D)
14. A) B) C) D)
15. A) B) C) D)
16. A) B) C) D)
17. A) B) C) D)
18. A) B) C) D)
19. A) B) C) D)
20. A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER