İNTERAKTİF TESTLER


1. Sinifimizdaki her sirada 3'er ogrenci oturuyor.Sinifimizda 16 sira olduguna gore sinif mevcudumuz kactir ?
  (a) 30
  (b) 45
  (c) 48
  (d) 59
 
2. 8 yarim kac butun eder ?
  (a) 1
  (b) 4
  (c) 5
  (d) 6
 
3. Her biri bir oncekinden 3 fazla olan 5 sayinin toplami 40'tir. Bu sayilardan en kucugu 2 olduguna gore en buyuk sayi kactir ?
  (a) 7
  (b) 8
  (c) 10
  (d) 14
 
4. Ogretmenimiz sinifa getirdigi balonlarin 34'u ile sinifi susledi.45 balonu siniftaki ogrencilere dagitti.Elinde 5 Balon kaldi.Buna gore ogretmenimiz sinifa toplam kac balon getirdi ?
  (a) 84
  (b) 90
  (c) 100
  (d) 200
 
5. Onlar basamagi 5, birler basamagi 4, yuzler basamagi 1 olan sayinin; 2 fazlasi kactir ?
  (a) 546
  (b) 156
  (c) 147
  (d) 46
 
6. Ceren 19 yasindadir. Emre, Ceren’den 6 yas buyuk olduguna gore; ikisinin yaslari toplami kactir?
  (a) 44
  (b) 25
  (c) 20
  (d) 15
 
7. A00 + 459= 959 yandaki toplama isleminde A Yerine hangi sayi gelmelidir ?
  (a) 1
  (b) 3
  (c) 5
  (d) 9
 
8. Uzunluk olcusu birimi nedir ?
  (a) santimetre
  (b) litre
  (c) metre
  (d) kilogram
 
9. 799 sayisini en yakin onluga yuvarlarsak sayimiz kac olur ?
  (a) 600
  (b) 790
  (c) 800
  (d) 810
 
10. Bilal 12 yasindadir.Kardesi ise 4 yasindadir.Kac yil sonra Bilal'in yasi kardesinin yasinin 2 kati olur?
  (a) 4
  (b) 5
  (c) 6
  (d) 7

 

11. Ugur, Ilyas’tan 4 yas büyüktür. Ugur 17 yasinda olduguna göre Ilyas kaç yasindadir?
  (a) 17
  (b) 12
  (c) 13
  (d) 21
 
12. Hangi sayinin 2 katinin 5 fazlasi 25'tir?
  (a) 5
  (b) 10
  (c) 15
  (d) 20
 
13. Bir gunde 40 metre yol giden bir kaplumbaga , bir haftada kac metre yol gider?
  (a) 47
  (b) 100
  (c) 180
  (d) 280
 
14. Bir ciftlikte 34 koyun, 22 tavuk, 5 inek vardir.Bu ciftlikteki hayvanlarin toplam ayak sayisi kactir?
  (a) 200
  (b) 95
  (c) 61
  (d) 204
 
15. Iki basamakli en buyuk tek sayi ile iki basamakli en kucuk cift sayinin toplami kactir?
  (a) 108
  (b) 109
  (c) 111
  (d) 112
 
16. Bir miktar para dort kisi arasinda esit olarak paylastiriliyor.Her birine 25 yeni kurus dustugune gore paranin tamami ne kadardir?
  (a) 100 ykr
  (b) 20 ykr
  (c) 50 ykr
  (d) 15 ykr
 
17. 34 santimetreye kac santimetre daha eklersek yarim metre olur?
  (a) 12
  (b) 50
  (c) 16
  (d) 50
 
18. Eda ile Ceren'in yaslari toplami 24'tur.Eda'nin yasi Ceren'in yasinin 2 kati olduguna gore Eda kac yasindadir?
  (a) 26
  (b) 24
  (c) 16
  (d) 18
 
19. 5 duzine kalemle, 2 deste kalemi toplarsam , toplam kac tane kalem olur?
  (a) 70
  (b) 75
  (c) 80
  (d) 100
 
20. Vedat 9 yasindadir.Kardesi ise 1 yasindadir.Kac yil sonra Vedat'in yasi kardesinin yasinin 3 kati olur?
  (a) 3
  (b) 4
  (c) 5
  (d) 6

CEVAPLAR 1C   2B   3D   4A   5B   6A   7C   8C   9C   10A   11C   12B   13D   14A   15B  16A  17C   18C   19C  20A


 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10. A) B) C) D)
11. A) B) C) D)
12. A) B) C) D)
13. A) B) C) D)
14. A) B) C) D)
15. A) B) C) D)
16. A) B) C) D)
17. A) B) C) D)
18. A) B) C) D)
19. A) B) C) D)
20. A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER ........................................................