İNTERAKTİF TESTLER


1. 456 Sayisindaki '5' ve '6' rakamlarinin basamak degerleri toplami kactir?
  (a) 11
  (b) 15
  (c) 56
  (d) 450
 
2. Hangi sayinin 4 katinin 7 fazlasi 39'dur?
  (a) 5
  (b) 8
  (c) 15
  (d) 20
 
3. Bir gunde 20 metre yol giden bir karinca , bir haftada kac metre yol gider?
  (a) 47
  (b) 100
  (c) 120
  (d) 140
 
4. Bir ciftlikte 10 koyun, 10 tavuk, 5 inek vardir.Bu ciftlikteki hayvanlarin toplam ayak sayisinin iki kati kactir?
  (a) 160
  (b) 195
  (c) 261
  (d) 204
 
5. Asagidakilerden hangisi Romen rakamlariyle 19'un yazilisidir?
  (a) XV
  (b) XIX
  (c) XVIIII
  (d) XX
 
6. Bir miktar para alti kisi arasinda esit olarak paylastiriliyor.Her birine 85 ytl dustugune gore paranin tamami ne kadardir?
  (a) 510 ytl
  (b) 600 ytl
  (c) 50 ykr
  (d) 900 ytl
 
7. 14 santimetreye kac santimetre daha eklersek 1 metre olur?
  (a) 12
  (b) 50
  (c) 86
  (d) 90
 
8. Ezgi ile Ömer'in yaşlari toplamı 42'dir.Ezgi'nin yaşı Ömer'in yaşının 2 katı olduğuna gore Ezgi kaç yaşındadır?
  (a) 26
  (b) 24
  (c) 28
  (d) 38
 
9. 9 duzine kalemle, 1 deste kalemi toplarsam , toplam kac tane kalem olur?
  (a) 90
  (b) 108
  (c) 118
  (d) 120
 
10. Sedat 9 yasindadir.Kardesi ise 1 yasindadir.Kac yil sonra Sedat'in yasi kardesinin yasinin 2 kati olur?
  (a) 7
  (b) 8
  (c) 15
  (d) 36

 

 

11. Esra parasının önce 1/6 sını sonra 2/6 sını harcadı. Esra 30 lira harcadığına göre kaç lirası vardı?
  (a) 45
  (b) 50
  (c) 60
  (d) 65
 
12. Gülhan Gülçin’den 3 yaş büyük, annesinden 22 yaş küçüktür. Üçünün yaşlarının toplamı 61 olduğuna göre Gülhan kaç yaşındadır?
  (a) 11
  (b) 9
  (c) 14
  (d) 17
 
13. Bir tavuk çiftliğinde bulunan 29 tavuktan her biri 3 günde 2 tane yumurta veriyor. Çiftliğin bir aylık yumurta üretimi kaç tanedir?
  (a) 629
  (b) 433
  (c) 580
  (d) 540
 
14. Emre’nin yaşının 5 katının 7 fazlasının üçte biri 24 tür. Emre kaç yaşındadır?
  (a) 11
  (b) 12
  (c) 13
  (d) 14
 
15. Bir bölme işleminde bölen ile bölünenin toplamı 36, Bölüm 8 ise Bölünen kaçtır?
  (a) 24
  (b) 28
  (c) 30
  (d) 32 
 
16. Bir mendille bir çift çorabı 42 liraya aldım. Bir çift çorabın fiyatı mendilin 6 katı olduğuna göre bir çift çorap kaç liradır?
  (a) 38
  (b) 37
  (c) 36
  (d) 35
 
17. Nida ile Seda’nın paraları toplamı 80 liradır. Nida, Seda’ya 15 lira verirse paraları eşit oluyor. Seda’nın kaç lirası vardır?
  (a) 15
  (b) 25
  (c) 40
  (d) 55
 
18. İki musluktan biri dakikada 8 litre, diğeri 10 litre su akıtmaktadır. İki musluk açıkken havuz 50 dakikada dolduğuna göre kaç litre su birikir?
  (a) 600
  (b) 800
  (c) 850
  (d) 900
 
19. Bir kenarı 20 metre olan kare şeklindeki tarlanın çevresine, metresi 25 lira olan dikenli telden 3 sıra çekilecektir. Kaç liralık tel gider?
  (a) 5800
  (b) 6000
  (c) 7600
  (d) 8800
 
20. Bir karenin çevresi ile dikdörtgenin çevre uzunluğu eşittir. Dikdörtgenin uzun kenarı 80 cm, kısa kenarı 60 cm olduğuna göre, karenin bir kenar uzunluğu kaç cm dir?
  (a) 70
  (b) 75
  (c) 80
  (d) 90

CEVAPLAR 1C   2B   3D   4A   5B   6A   7C   8C   9C   10A   11C   12C   13C   14C   15D  16C  17B   18D   19B  20A


 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10. A) B) C) D)
11. A) B) C) D)
12. A) B) C) D)
13. A) B) C) D)
14. A) B) C) D)
15. A) B) C) D)
16. A) B) C) D)
17. A) B) C) D)
18. A) B) C) D)
19. A) B) C) D)
20. A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER

..........................................................