İNTERAKTİF TESTLER


1. Okula hazırlıksız gelen bir öğrenci için ne söylenebilir?

             A. Başarılı ve iyi öğrenen bir öğrencidir.

            B. Plânsız çalışan bir öğrencidir.
            C. Yeterli ve etkili bir öğrenme sağlayan biridir.
2. İnsanların birbirinden farklı özelliklere sahip olduklarını anlamak bize ne kazandırmaz?
            A. Hoşgörü ve barış içinde yaşamanın önemini
            B. Birbirimize karşı saygı içinde yaşamamızın önemini
            C. Diğer insanlardan üstün olduğumuzu
3. Arkadaş seçimine dikkat eden bir öğrenciden aşağıdaki davranışlardan hangisi beklenmez?
            A. Dürüst ve saygılı arkadaşlar seçmesi
            B. Başkalarının görüşlerine karşı saygısız arkadaşlar seçmesi
            C. Hoşgörü ve adalet niteliklerine sahip arkadaşlar seçmesi
4. Berna el şakası yapılmasına karşı duyarlı davranan bir insandır. Berna’nın bu özelliğiyle alay eden bir arkadaşı için aşağıdakilerden hangisini söylemek doğru olur?
            A. Duyarsız biridir.
            B. Hoşgörülüdür.
            C. Saygılıdır.
5. Sınıf başkanı olan Berke, sıra arkadaşı olan Alper konuştuğunda onu uyarmamaktadır. Berke’nin bu davranışı için ne söylenebilir?
            A. Tarafsız davranmaktadır.
            B. Yanlı davranan biridir.
            C. Davranış kurallarına uygundur.
6. Bir yerin kuşbakışı görünümünün kabataslak çizimine ne denir?
       A. kroki                
       B. plân                
      C. harita
7. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi okullara isim olarak verilebilir?
            A. Okul müdürünün adı
            B. Muhtarın adı
            C. Türk büyüklerinin ismi
8. Yaşamında sorunla karşılaşan bir insan aşağıdakilerden hangisini yaparsa o sorunu çözme yolunda doğru bir adım atmış olur?
            A. Sorunu tespit ederek çözüm yolu üretir.
            B. Karamsarlığa kapılarak çözemeyeceğini düşünür.
            C. Sorunu başkasının çözmesini bekler.
9. Dengeli beslenmek aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak belirtilmiştir?
            A. Sevdiği yiyecekleri istediği kadar yemek
            B. Bütün besinlerden yeterince yemek

            C. Çikolatalı, şekerli besinlerden yemek

 

10. Kaynakları bilinçli kullanan bir insan aşağıdakilerden hangisini yapmaz?
            A. Dişini fırçalarken işi bitinceye kadar musluğu açık tutar.
            B. Gereksiz yanan lambaları söndürür.
            C. Bozuk muslukları tamir ettirir.
11. Aşağıdakilerden hangisi almamız gereken besin gruplarından değildir?
    A. karbonhidratlar              
     B. Proteinler             
   C. Şekerler
12. Sabah kahvaltısı yapmadan okula gelen bir öğrenci hangi durumla karşılaşabilir?
            A. Çalışma öğrenme yeteneği artar.
            B. Kendini güçsüz ve rahatsız hisseder.
            C. Derslerini dikkatle dinleyerek, enerji dolu olur.
13. Aşağıdakilerden hangisi ulusal bayramlarımızdan değildir?
A. Kurban Bayram         
B. Zafer Bayramı             
C. Cumhuriyet Bayramı
14. İlkyardımın amacı nedir?
A. Kazazedeyi ameliyat etmektir.
B. Kazaya uğrayanı iyileştirmektir.
C. Uzman kişiler gelinceye kadar yapılan bakımdır.
15. Bilinçli tüketici aşağıdakilerin hangisini yapmaz?
A. Aldığı malın kalite belgesinin olup olmadığı kontrol eder.
B. Satıcıyla pazarlık ederek fiş veya fatura almaz.
C. Haklarını aramak için tüketici derneklerinden yardım ister.
16. Serdar derslerinde istediği başarıya ulaşamamaktadır. Serdar başarılı olmak için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdır?
            A. Günlük çalışma programı hazırlamalıdır.
            B. Daha iyi öğrenmek için uygun öğrenme teknikleri kullanmalıdır.
            C. Bilgisayarda oyun oynayarak dikkatini geliştirmelidir.
17. Burak diktiği çiçeğin bir süre sonra kuruduğunu gördü. Burak’ın çiçeğinin kurumasının nedeni ne olabilir?
            A. Çiçeği her gün sulaması
            B. Uygun sıcaklıkta bir odada bulundurması.
            C. Belirli aralıklarla toprağını değiştirmesi.
18. Aşağıdakilerden hangisi yön bulma yollarından biri değildir?
A. Gece kutup yıldızına bakmak         
B. Pusula kullanmak
C. Ay’a bakmak
19) Cumhuriyet hangi tarihte ilan edilmiştir?
 A.  19 Mayıs 1919            
B. 23 Nisan 1920         
C. 29 Ekim 1923
20) İnsanlar en çok hangi yolla iletişim kurarlar?
 a) dokunarak           
b) konuşarak                     
c) tadarak
       


CEVAPLAR

  1B  2C 3B   4A   5B   6A   7C  8A   9B   10A   11C   12B   13A    14C  15B   16C   17A   18C   19C  20B
   

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10. A) B) C) D)
11. A) B) C) D)
12. A) B) C) D)
13. A) B) C) D)
14. A) B) C) D)
15. A) B) C) D)
16. A) B) C) D)
17. A) B) C) D)
18. A) B) C) D)
19. A) B) C) D)
20. A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER ........................................................