SİTENE EKLE
 
İNTERAKTİF TESTLER


1. 
A)
B)
C)
  1. Ödevlerini yaptın mı( ) cümlesinde ( ) işareti yerine aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi gelmelidir?
A) .
B) ?
C) !
  2. 
A)
B)
C)
  2. Hasta olduğum için okula gidemedim( ) cümlesinde ( ) işareti yerine aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi gelmelidir?
A) .
B) ?
C) !
  3. 
A)
B)
C)
  3. Hangisi senin kalemin( ) cümlesinde ( ) işareti yerine aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi gelmelidir?
A) .
B) ?
C) !
 4.
A)
B)
C)
  4. İmdat, yangın var( ) cümlesinde ( ) işareti yerine aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi gelmelidir?
A) .
B) ?
C) !
  5.
A)
B)
C)
  5. Ne zaman okula gideceğiz( ) cümlesinde ( ) işareti yerine aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi gelmelidir?
A) .
B) ?
C) !
  6.
A)
B)
C)
  6. Tatilde nereye gitmeyi düşünüyorsunuz( ) cümlesinde ( ) işareti yerine aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi gelmelidir?
A) .
B) ?
C) !
  7.
A)
B)
C)
  7. Eyvah, defterimi unuttum( ) cümlesinde ( ) işareti yerine aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi gelmelidir?
A) .
B) ?
C) !
  8.
A)
B)
C)
  8. Silgini bana verebilir misin( ) cümlesinde ( ) işareti yerine aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi gelmelidir?
A) .
B) ?
C) !
  9.
A)
B)
C)
  9. Yıl sonu için gösteri hazırlıyoruz( ) cümlesinde ( ) işareti yerine aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi gelmelidir?
A) .
B) ?
C) !
  10. 
A)
B)
C)
10. Öğretmenimiz bir kitap istiyor( ) cümlesinde ( ) işareti yerine aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi gelmelidir?
A) .
B) ?
C) !

 

 Hazırlayan:  Hamit BİÇER

 




CEVAP ANAHTARI AÇ/KAPA
......